• TerjeS

    Terje Skagseth - 27 turer

    Terje er en

    Lumbagokamerat

  • Espen

    Espen Tørstad - 24 turer

  • Tomm

    Tomm Bøyesen - 24 turer

  • TerjeH

    Terje Hammer - 24 turer

  • Kjell

    Kjell Fordal - 24 turer

  • Knut

    Knut Vestbø - 23 turer

  • PålErik

    Pål Erik Hansen - 19 turer

  • Alf

    Alf Kvassheim - 19 turer

  • Roar

    Roar Nålsund - 16 turer

  • Otto

    Otto Schnell Husby - 15 turer

  • TerjeW

    Terje Wiik - 15 turer

    Terje er en

    Lumbagokamerat

  • Julius

    Julius Maske - 13 turer

  • Frode

    Frode Hadler-Jakobsen - 10 turer

Om Lutrygg

Lut Rygg er en løselig sammenrasket gruppe av tidligere unge karer som setter pris på lutefisk og fotturer i fjellet. Det vil si, vi var det inntil vi ble innlemmet i det offentlige Norge. Les gjerne videre, men se også våre offisielle vedtekter.

Vi har siden starten i 1991 holdt i hevd to tradisjoner, én årlig tredagers fottur mellom turistforeningenes hytter i fjellet, og én årlig lutefiskkveld på Havfruen restaurant i Trondheim.

Fra en relativt beskjeden begynnelse i 1991 med fire deltakere på fjellturen, har gruppen vokst seg større og kanskje sterkere. Nå teller den tretten karer på rundt 60.

Med base i Trondheim er store deler av den norske fjellverdenen i rimelig avstand. Vi har etter hvert tråkket oss gjennom mye av rutenettet til turistforeningene, og besøkt omkring 50i av hyttene rundt om i fjellet, både betjente og selvbetjente. Turene har både gått i trengsel  langs de klassiske rutene som trekantene i Rondane og i Trollheimen, men også i nesten folketomme fjellområder som Børgefjell, Skjækerfjell og Verdalsfjella.

Utenlandske fjell er også testet ut, Lut Rygg har besøkt både det skotske høyland og fjell i Provence og Dolomittene og senest i La Alpujarra i Sierra Nevada..

Et årlig lutefiskmåltid hos den glimrende Havfruen restaurant i Trondheim har helt siden starten vært det andre faste holdepunktet for gruppen, et måltid som aldri skuffer og en restaurant som greier å imponere ved år etter år å forbedre måltidet.

Sylan 2013