Skip to main content

Innerdalen 1992

Fra tur 2 har vi faktisk info om turen

Deltakere

  • Knut Vestbø
  • Terje Skagseth
  • Terje Hammer
  • Terje Wiik
  • Espen Tørstad (ny)

Torsdag 03.09

Trondheim - Bårdsgården og overnatting.

Fredag 04.09 - Storli - Innerdalshytta

Bil inn Storlidalen til parkering ved Storli. Formiddagens tur gikk på sørsiden av Tovatna i overskyet og ganske kjølig vær, lett og fint terreng. Men ved Innerdalsporten ved lunsjrasten møtte vi tåka, den omtalte utsikten var dermed lik null. Ut over ettermiddagen konkretiserte tåka seg stadig mer i form av regn, og turen nedover i Innerdalen ble rett så hustrig. Spesielt Terje H. sleit med "Bart" (bikkje) i myrlendt lende med mer og mer løvskog dess lavere vi kom.
På Innerdalshytta ble vi imidlertid møtt med fatøl, overnatting på loftet i Gammelhytta, fjellørret fra et nærliggende vatn, og en bunke folk fra Novit (webredaktøren sitt firma på den tiden) på årlig fjellutflukt.

Lørdag 05.09 - Innerdalshytta - Kårvatn

Formiddagen gikk med til å kravle opp Bjøråskaret i vær preget av tåkebanker, utsikten kunne vi dermed mer ane enn oppleve. Lunsjpause på toppen av skaret, fin - og rask - tur nedover mot Todalen mens været stadig bedret seg. Siste 3 - 4 km mot Kårvatn på grusvei. Kårvatn er en idyllisk og lavtliggende (210 moh.) gård ved elva (Toåa), der vi ble innlosjert i selvbetjeningskvarteret. Gårdsfolket hadde to produkter å selge - brød og øl - men drev ellers med sauesanking.

Søndag 06.09 - Kårvatn - Storli

Fantastisk flott vær gjorde turen opp fra Kårvatn, på østsida av Toåa, til en opplevelse. Videre på nordsida av Tovatna, forbi Lontjønna og langs Lona ned til Storli

Bilder fra tur nummer 2

TIL TOPPEN