Skip to main content

Rallarvegen 2012

10 kjekkaser til fots og på sykkel

Deltakere

  • Knut Vestbø
  • Terje Skagseth
  • Kjell Fordal
  • Terje Hammer
  • Otto Schnell Husby
  • Julius Maske
  • Frode Hadler-Jacobsen
  • Alf Kvassheim
  • Pål Erik Hansen
  • Roar Nålsund

Onsdag 29. august 2012

Fly fra Trondheim og samling i Bergen. Innkvartering på et budsjettvennlig hotel midt i byen. (Det skulle bli siste gang noen tenkte veldig mye på budsjettet). I vindkast og spredte regnbyger bar det opp til Ulriken til restauranten sky:skraperen. Der inntok vi et meget godt måltid. Før og etter bespisningen besøkte vi det tradisjonsrike etablissementet Wesselstuen , hovedsaklig for å drikke øl. Deretter en løvtynn på "rommet" i ekte trønderstil før vi stupte i køya.

Lutrygg

Bra bilde?

Torsdag 30. august

Tog fra Bergen til Haugastøl. Bagasjen ble satt av på Finse. På Haugastøl fikk vi utlevert våre forhåndsbestilte sykler. Deretter la vi i vei langs Rallarvegen med kurs for Finse.

Vel framme på Finse tok vi inn på Finse1222. Stor glede da baren hadde et meget godt utvalg av øl fra Ægir bryggeri i Flåm som vi skulle stifte bekjentskap med på lørdag. Middagen på Finse1222 ble et høydepunkt. Alle ære til den argentinske koken som beskjedent nok ikke ville hilse på gutta i Lutrygg. Uansett, han kunne sine saker.

Dårlige bilder i 2012

Fredag 31. august 2012

Vi våkner til et fantastisk flott vær og en like flott frokost. Langtidsopphold på Finse1222 kan lett sette spor rundt livet.

Vi tok sikte på St. Påls, en fjelltopp innen rimelig rekkevide. Toppen ble inntatti fin stil i strålende sol etter en kort stopp ved Klemsbu.

St. Påls neste mål

Lørdag 1. september 2012

Den store dagen er kommet og sola har dukket bak noen skyer. Men temperaturen er over 10 grader og forventningenefør start er skyhøye. Rallarvegen viser seg fra sin beste side. God sikt, høyt skydekket og fantastisk natur.

Turen fra Finse til Flåm er sånn ca. 54 kilometer. Det ble etterhvert stor spredning i feltet. Alle beholdt imidlertid smilet hele veien og vi må takke gruppettoen som fikk tatt de fleste bildene. (The autobus or the gruppetto is in bicycling terminology the name given to the group of cyclists in a road cycling race who form a large group behind the leading peloton).

Peleton brukte forøvrig 3 timer 11 minutter og 56 sekunder på turen. Jada, vi hadde pauser på 1 time og 10 minutter ikke inkludert. Øl på utmerkede Vatnahalsen Hotell og passiar med tunge amerikanere fra Colorado (der var fjellene mye høyere, HALLO?)

Etter at Lutrygg atter var samlet og nydusjet og og noe tilsjasket av forfriskninger gikk veien til Ægir - puben for å teste øl frå Ægir. Her fikk vi smaksprøver og historien bak "Eventyret ved Aurlandsfjorden".

Under middagen senere på kvelden ble web - redaktøren overraskende belønnet med et ikke ubetydelig gavekort som takk for innsatsen. Stor takk til Styret.

kort film fra turen

Noe lengre film fra turen

klipp fra samme tur i 1925

Søndag 2. september 2012

Etter frokost var det klart for togtur fra Flåm til Myrdal med den legendariske Flåmsbanen. Styret hadde selvsagt ordnet med reserverte sitteplasser i vogn nr. 1. Det ble en fin tur. Obligatorisk stopp ved Kjosfossen hvor huldra dukket fram.

Fra Myrdal gikk toget til Bergen hvor vi fant en meget bra vietnamesisk restaurant (Bambus). Deretter fløy vi hjem til Trondheim. (Frode drøyet litt hos slekta..) Stay tuned, nye eventyr neste år.

avslutter med kjosfossen

Innkvarteringer

sjekk bildene

2012 - 29. august

2012 - 30. august

2012 - 1. september

2012 - 2. september

2012 - høydeformat

TIL TOPPEN