Skip to main content

Alvdal Vestfjell 2019

Alvdal Vestfjell med base Breisjøseter

Deltakere

  • Espen Tørstad
  • Terje Skagseth
  • Kjell Fordal
  • Otto Schnell Husby
  • Tomm Bøyesen
  • Frode Hadler-Jacobsen
  • Julius Maske
  • Pål Erik Hansen
  • Alf Kvassheim
  • Terje Wiik
  • Roar Nålsund
  • Knut Vestbø

5. september 2019

På ettermiddagen torsdag satte 12 godt voksne karer kurs mot opplevelsessenterert Løkken Fjellgård i Folldal. Det endelige målet for ekspedisjonen var Breisjøseter i Alvdal Vestfjell som skulle angripes neste dag fra Straumbu i Atnadalen. SAS innfridde til de grader og flere av deltakerne som hadde vært utenombys ankom etter mørkets frembrudd. De gikk glipp av middagen, heldigrisene. Utsikten var derimot upåklagelig.

På vei

Løkken Fjellgård

Sjekk filmen fra turen

6. september

Fredag morgen ble kursen satt mot Straumbu. 10 av oss hadde tatt sikte på nordli rute (ca. 20 km) til Breisjøseter. 2 fortsatte til Nesset for en mer behagelig anmarsj via grusveien. Ved ankomst Breisjøseter steg salget av øl merkbart. Men det skal de ha; det ble aldri tomt. Middels middag på kvelden, god vin. Og ingen ante hvilken matopplevelse som ventet på lørdag.

Breisjøseter i sikte

7. september 2019

Lørdag, tåka henger over toppen på Storsølnkletten, 1827 moh. Halvparten av Lutrygg legger i vei mot toppen. Facts: Fjellets primærfaktor på 1 049 meter er blant de 100 høyeste i Skandinavia. Så vidt passert 1500 meter tar 2 personer til vettet og snur. 5 fryktløse menn fortsetter (og slipper karakteristikken "homsefakter").

Etter en hyggelig ettermiddag på hytta inntar vi spisesalen, noe tilsjasket av forfriskninger. Her blir vi presentert for kokken, Håkon Magne Skjøren, som tryller fram en åtte retters middag på høyde med det absolutt beste bortskjemte 60 år plussere har spist rundt omkring. Strak 6'er til Håkon Magne.

Ny skjorte, Kvassheim?

8. september 2019

Søndag, fjellet viser seg fra sin beste side.Det er tid for retur til hjemfylket. Noen går grusveien, andre tar den sørlige ruta over fjellet til Straumbu. Alle var enig om at det hadde vært en fin tur. For egen del kan det legges til at utedassen har et aldri så lite forbedringspotensiale. Ytterpunktene fra dassen til gourmetopplevelsen er faktisk galaktisk i avstand.

Store formann, Knut

Bofast på Breisjøseter, "dramatisk" tur til Storsølnkletten

TIL TOPPEN